Natuurhistorisch Museum Maastricht

homesciencelab > het prep team

Jacques Knops

Ik ben mijn hele leven al gek van fossielen en heb paleontologie als hobby! Ik heb veel groeves en vindplaatsen bezocht in Europa, maar je kunt juist in Zuid-Limburg vaak prachtige dingen vinden. 
 

Meer over Jacques Knops hier

Frans Kerren

Geologie en Paleontologie hebben al heel lang mijn bijzondere interesse, ik verzamel al meer dan 30 jaar fossielen en speciaal versteend hout uit de gehele wereld. 

Meer over Frans Kerren hier

Jos Barten

In 2007 ben ik een keer op een zaterdagmiddag met mijn zoon Lars,die toen zeven was,  haaientanden gaan zoeken bij de zandopspuiting  Mill-Langenboom. Toen we eind van de middag met een aantal fraaie exemplaren thuis kwamen, is het zo’n beetje begonnen.

Meer over Jos Barten hier

Een Mosasaurus voor iedereen
 

Het Sciencelab biedt het publiek een kijkje achter de schermen. Een behoorlijke kijk zelfs. Voorheen zag de bezoeker het object pas als het alle preparaties achter de rug waren. Heel jammer, want dat is nu juist een waanzinnig boeiend traject. Wij draaien het om! De botten worden in het Sciencelab weer tot leven gewekt en de bezoeker is hier getuige van. Wetenschap, onderzoek en publiek treffen elkaar in en om het Sciencelab.

Een unieke beleving in de regio waarbij op diverse momenten de bezoeker live een preparatie kan meemaken. Het publiek kan via camera’s meekijken en via een intercom kunnen er direct vragen gesteld worden aan de preparateur. Soms zal de preparateur buiten het lab met bezoekers in gesprek gaan om vervolgens even naar onze Mosasaurus in de vaste expo te gaan kijken. Een andere keer zal er in het aangrenzende educatielab een preparateur aan het werk zijn.
 

Door de week en in de weekenden proberen wij zoveel mogelijk het Sciencelab te bemensen. Hiervoor zijn wij echter afhankelijk van ons Prep Team. Wilt u zeker weten of er op een bepaalde dag geprepareerd wordt? Houd dan onze agenda en facebookpagina in de gaten of bel 043 - 350 54 90
 

Kom naar het Natuurhistorisch Museum en beleef het mee!

 

Eric Nieuwenhuis

Mijn naam is Eric Nieuwenhuis. Sinds 1989 verzamel ik Krijt-fossielen uit de omgeving van Maastricht. In 1993 ben ik lid geworden van de Nederlandse Geologische Vereniging afdeling Limburg. 
 

Meer over Eric Nieuwenhuis hier

Jeroen Polhuis

Voor mij was de mosasaurus nieuw. Ik ben opgegroeid in het westen en daar had ik andere interesses. Fossielen uit het krijttijdperk kwamen daar in ieder geval niet voor. Maar dat is na dit bezoek aan het museum veranderd.
 

Meer over Jeroen Polhuis  hier

John W.M. Jagt

 

De één-op-één communicatie met de preparateur(s) in het Sciencelab maakt het museumbezoek tot een ware belevenis – wat zijn we aan het doen, wat prepareren we, wat als we ermee klaar zijn en wat leren we er zelf van? Een verhaal van passie en bevlogenheid.

 

Meer over onze paleontoloog John Jagt hier

Lars Barten

Mijn naam is Lars Barten, geboren in 2000, en momenteel student Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Toen ik zeven jaar oud was, ontdekte ik bij een zandafgraving in Noordoost-Brabant, dicht bij huis, mijn eerste fossielen: haaientanden en fossiele walvisbotten... 

 

Meer over Lars Barten hier

Erwin Harte

meer info volgt

Natuurhistorisch
Museum
Maastricht
Adres De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
T: 043 350 54 90 / E: museum@maastricht.nl
Openingstijden
maandag dicht (m.u.v. enkele feestdagen)
dinsdag-vrijdag 11-17 uur
zaterdag en zondag 13-17 uur

privacystatement
gemeentelijke privacy pagina

© BICMultimedia.nl