Natuurhistorisch Museum Maastricht

homeonderwijs > reis door de tijd
Reis door de tijd

De permanente expositie in het Natuurhistorisch Museum Maastricht vertelt het verhaal van de natuur in Limburg van vroeger en van nu. Een rondleiding kan door het hele museum, maar u kunt ook kiezen voor een zwaartepunt op deelaspecten. Een reis door de tijd van het steenkooltijdperk en de Krijtzee met de Mosasaurus behoort tot de mogelijkheden, maar ook een verhaal over de natuur in Limburg van “nu”. Bekijk de dieren van de hellingbossen, de kalkgraslanden en de grindgaten, of snuffel eens rond in het oude, ‘bruin’ museum, een stijlkamer uit de 19e eeuw. We leveren in overleg graag maatwerk om het verhaal naadloos op uw lesprogramma aan te laten sluiten.
Een korte inleiding door een van de medewerkers van het museum verhoogt de aandacht van de bezoekers. In circa 15 minuten wordt het museum toegelicht waarbij ook wordt ingegaan op vragen als wat een museum eigenlijk is, wat fossielen zijn en waarom de vondst van de Mosasaurus in 1770 zo belangrijk was.
In overleg kunnen ook andere thema’s worden besproken. De inleidingen zijn altijd interactief: er is ruimte voor vragen en antwoorden.

 

Geschikt voor: Voortgezet onderwijs, volwassenen.
Als de groep groter is dan 24 personen wordt de groep verdeeld over 2 rondleidingen. In overleg kunnen verschillende thema’s worden afgesproken, om het rendement zo groot mogelijk te maken. Dit kan ook voor jongere kinderen.
Periode:  Het hele jaar
Begeleiding: Er is geen begeleiding nodig, naast de docent die de groep begeleid door het museum.
Duur: c.a. 15-20 minuten.
Kosten: €4,80 per leerling. Uitsluitend voor groepen vanaf tenminste 20 leerlingen.
Contact: Om te boeken of voor meer informatie: neem contact op met museum@maastricht.nl

Meer weten? Download hier de lesbrief

Natuurhistorisch
Museum
Maastricht
Adres De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
T: 043 350 54 90 / E: museum@maastricht.nl
Openingstijden
maandag dicht (m.u.v. enkele feestdagen)
dinsdag-vrijdag 11-17 uur
zaterdag en zondag 13-17 uur

privacystatement
gemeentelijke privacy pagina

© BICMultimedia.nl