Natuurhistorisch Museum Maastricht

homeonderwijs > mergelpracticum
Mergelpracticum

In het mergelpracticum gaan leerlingen zelf aan de slag met 66 miljoen jaar oud fossielgruis. Onder begeleiding van een medewerker van het museum ontdekken ze onder de microscoop de meest bijzondere fossielen: schaaltjes en schelpjes van dieren die aan het eind van het dinossaurustijdperk in de Krijtzee leefden. De leukste vondsten mogen ze -samen met een mini-fossielen opzoekboekje- mee naar huis nemen. Het mergelpracticum biedt een unieke mogelijkheid om het antwoord te vinden op de vraag wat "mergel" is, en hoe die is ontstaan. Thema's als klimaatverandering, broeikaseffecten en zeespiegelstijging komen tijdens de les ook ter sprake. Aan de hand van door het museum geprepareerd fossielengruis, met microscopen en onder deskundige begeleiding zoeken leerlingen zelf de antwoorden.

 

Geschikt voor:  Groep 5 t/m 8 van het  PO en onderbouw VO. Als de groep groter is dan 24 personen wordt de groep verdeeld over 2 practica. In overleg kunnen verschillende thema’s worden afgesproken, om het rendement zo groot mogelijk te maken. Dit kan ook voor jongere kinderen.
Periode:   Het hele jaar
Begeleiding: Er is geen begeleiding van ouders nodig, als zij mee willen komen mag dat wel.
Duur: 30 minuten
Kosten:Prijzen zijn €4,80 per leerling voor alle lessen. Minimumaantal leerlingen zijn 20. Als een groep minder dan 20 leerlingen heeft kunnen ze contact opnemen over andere mogelijkheden om een educatief bezoek te brengen. 
Een skypesessie kost 50,- per sessie van 30 minuten.
Contact:Om te boeken of voor meer informatie: neem contact op met museum@maastricht.nl

 

Meer weten? Download hier de lesbrief

Natuurhistorisch
Museum
Maastricht
Adres De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
T: 043 350 54 90 / E: museum@maastricht.nl
Openingstijden
maandag dicht (m.u.v. enkele feestdagen)
dinsdag-vrijdag 11-17 uur
zaterdag en zondag 13-17 uur

privacystatement
gemeentelijke privacy pagina

© BICMultimedia.nl