Natuurhistorisch Museum Maastricht

homeonderwijs > corona protocol
Corona protocol - De Mosasaurus Meter & Stip Stops
maakeenhaai
Een veilig schoolbezoek

Helaas is zelfs een bezoek op 1.5 m afstand in het Natuurhistorisch Museum voor scholen en groepen op dit moment niet mogelijk. Tot en met 9 februari is ons museum gesloten.

Als we weer open mogen dan bieden we uiteraard weer bezoek op gepaste afstand aan. Dat doen we met behulp van de Mosasaurus Meter!

 

Mosasaurus Meter
Het principe van de Mosasaurus Meter is simpel en volgt het uitgangspunt van het Evacord (evacuatiehulpmiddel voor kleuters en peuters). De Mosasaurus Meter is een visueel hulpmiddel. Met deze meter houden we afstand van elkaar en maken we een bezoek in kleine groepen/ schoolgroepen mogelijk (max. 1 klas + 1 - 2 begeleiders). De fysieke Mosasaurus Meter wordt gebruikt t/m groep 4/5 maar kan op aanvraag ook ingezet worden bij hogere klassen. Voor groep 6/7/8 + VO wordt er gebruik gemaakt van de museum Stip Stops.

Stip Stops

Dit zijn plekken waar voldoende ruimte is om afstand te houden en stil te staan bij een bijzonder stuk uit de collectie. Bij een stip stop wordt iets verteld door de museumdocent of een korte opdracht uitgevoerd.

Stip stops zijn aangeduid met een sokkel en 5 gekleurde stickers op de grond. Kinderen kunnen hieromheen in een halve cirkel staan tijdens het luisteren / uitvoeren van de opdracht. Zo is er voldoende afstand en ruimte om iets te bekijken.
De sokkel bij de Stip Stop wordt vaak gebruikt om een speciaal stuk uit de collectie te laten zien aan de leerlingen. In sommige gevallen mag dit object zelfs aangeraakt worden.

Onze educatief medewerker draagt handschoenen en deze stops worden achteraf grondig gereinigd.

Natuurhistorisch
Museum
Maastricht
Adres De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
T: 043 350 54 90 / E: museum@maastricht.nl
Openingstijden
maandag dicht (m.u.v. enkele feestdagen)
dinsdag-vrijdag 11-17 uur
zaterdag en zondag 13-17 uur

privacystatement
gemeentelijke privacy pagina

© BICMultimedia.nl