Natuurhistorisch Museum Maastricht

homeonderwijs > 8 tot 10 jaar (groep 5/6) > welke kleur heeft mosasauruspoep?
Welke kleur heeft mosasauriërpoep?

Is een museumbezoek niet mogelijk, maar wil je als groep tóch aandacht besteden aan paleontologie? Dat kan! Wij hebben een lespakket samengesteld waarbij de leerlingen al hun vragen kunnen stellen aan een échte wetenschapper: een paleontoloog.
Welke kleur heeft mosasauriërpoep? Hoe weet je nu dat je een bijzondere vondst hebt gedaan? Wat at een mosasauriër? Hoe haal je botten uit mergel? Een paleontoloog neemt de leerlingen al vertellend mee in de wereld van de mosasauriërs en laat hen zien hoe preparatie in zijn werk gaat. Hij demonstreert zijn werk en werkplek, en zorgt ervoor dat de leerlingen geen vragen meer over hebben. De leerlingen van groep 3 tot en met 8 kunnen aan de slag met een introductieles, een verdiepende opdracht en krijgen de tijd om 30 minuten lang al hun vragen op een paleontoloog af te vuren.
Ze kunnen via Skype met hem in gesprek en al hun vragen stellen. Bereid het bezoek in de klas voor door middel van een inleidende les. Bij aanmelding wordt deze les naar de leerkracht gestuurd, zodat de leerlingen al een introductie gehad hebben op het onderwerp.

Geschikt voor:  Groep 3 t/m 8 van het  PO
Periode:   Het hele jaar
Begeleiding: Niet van toepassing
Duur: 30 minuten.
Kosten: Prijzen zijn €4,70 per leerling voor alle lessen. Minimumaantal leerlingen zijn 20. Als een groep minder dan 20 leerlingen heeft kunnen ze contact opnemen over andere mogelijkheden om een educatief bezoek te brengen. 
Een skypesessie kost 50,- per sessie van 30 minuten.
Contact:Om te boeken of voor meer informatie: neem contact op met museum@maastricht.nl

Meer weten? Download hier de lesbrief

Natuurhistorisch
Museum
Maastricht
Adres De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
T: 043 350 54 90 / E: museum@maastricht.nl
Openingstijden
maandag dicht (m.u.v. enkele feestdagen)
dinsdag-vrijdag 11-17 uur
zaterdag en zondag 13-17 uur

privacystatement
gemeentelijke privacy pagina

© BICMultimedia.nl