Natuurhistorisch Museum Maastricht

homeonderwijs > 6 tot 8 jaar (groep 3/4) > wat eten dieren?
Wat eten dieren?

Net als mensen moeten alle dieren eten. Veel van hen gebruiken tanden om dat eten te grijpen en te malen. Aan tanden, kaken en kiezen is te zien wat dieren eten en op welke manier dat ze dat doen. Leerlingen ontdekken in deze les wat omnivoren, carnivoren en herbivoren zijn en mogen zelf verschillende kaken en tanden aanraken en voelen. Wat at een mammoet? Hoe gebruikte een mosasauriër zijn tanden? Leerlingen gaan zelf aan de slag en ontdekken op een speelse manier het museum met haar dieren uit het verleden en het heden.

*Voorheen was dit het populaire lesprogramma Monsters uit het verleden. De inhoud is dezelfde lesstof, maar de leerlingen gaan niet meer aan de slag met de doe-boekjes. Die zijn vervangen door nieuwe opdrachten.

 

Geschikt voor:  Groep 3 t/m 6 van het  PO
Periode:   Het hele jaar
Begeleiding: De leerlingen werken in groepen, voor de begeleiding daarvan is het fijn als er drie ouders mee komen. Lukt dat niet, geef het vooraf even aan.
Duur: 75 minuten. Er bestaat de mogelijkheid om het meegebrachte tien-uurtje in het museum te nuttigen. In dat geval duurt de les 90 minuten.
Kosten:Prijzen zijn €4,70 per leerling voor alle lessen. Minimumaantal leerlingen zijn 20. Als een groep minder dan 20 leerlingen heeft kunnen ze contact opnemen over andere mogelijkheden om een educatief bezoek te brengen. 
 Een skypesessie kost 50,- per sessie van 30 minuten.
Contact:Om te boeken of voor meer informatie: neem contact op met museum@maastricht.nl

 

Meer weten? Download hier de lesbrief

Natuurhistorisch
Museum
Maastricht
Adres De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
T: 043 350 54 90 / E: museum@maastricht.nl
Openingstijden
maandag dicht (m.u.v. enkele feestdagen)
dinsdag-vrijdag 11-17 uur
zaterdag en zondag 13-17 uur

privacystatement
gemeentelijke privacy pagina

© BICMultimedia.nl