Natuurhistorisch Museum Maastricht

homeonderwijs > 6 tot 8 jaar (groep 3/4) > wat botten vertellen
Wat botten vertellen

Het Natuurhistorisch Museum in de klas? Dat kan! In deze lessenreeks kunt u gebruik maken van 2 digitale lessen plus leskist in de klas én bezoeken de leerlingen het museum.
De leerlingen van groep 3 en 4 gaan onderzoekend aan de slag rondom het thema botten. Hoe kan het dat je rechtop kunt lopen? Dat je lichaam niet als een pudding in elkaar zakt? En waar zitten die botten eigenlijk allemaal? In de eerste les bestuderen de kinderen hun eigen lichaam en skelet. In de tweede les bestuderen ze gewervelde dieren en tot slot bezoeken ze het museum. Daar kunnen ze zich een goede voorstelling maken van de mosasauriër, de Nederlandse dino en de de reuzenschildpad Allopleuron hofmanni.

Het project maakt onderdeel uit van STEM-II.  Dit  staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics en heeft als doel jonge kinderen spelenderwijs te laten kennismaken met wetenschap en techniek. Dat doen verschillende aanbieders, waaronder wij, door in de klas met kinderen aan de slag te gaan middels onderzoekend leren.In januari 2017 starten de pilotlessen op een aantal basisscholen in Maastricht.

Geschikt voor:  Groep 3 en 4 van het  PO
Periode:  De pilot vindt plaats in schooljaar 2017 op een aantal scholen. Vanaf schooljaar 2018-
2019 kunnen scholen zich inschrijven
Begeleiding: Er is geen begeleiding van ouders nodig, als zij mee willen komen mag dat wel.
Duur: 75 minuten. Er bestaat de mogelijkheid om het meegebrachte tien-uurtje in het museum te nuttigen. In dat geval duurt de les 90 minuten.
Kosten:Scholen kunnen deze les binnen het educatieprgramm STEM-II boeken. Maakt u geen deel uit van STEM-II, neem dan contact op om de mogelijkheden te onderzoeken.
Contact:Om te boeken of voor meer informatie: neem contact op met museum@maastricht.nl

 

Meer weten? Download hier de lesbrief

Natuurhistorisch
Museum
Maastricht
Adres De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
T: 043 350 54 90 / E: museum@maastricht.nl
Openingstijden
maandag dicht (m.u.v. enkele feestdagen)
dinsdag-vrijdag 11-17 uur
zaterdag en zondag 13-17 uur

privacystatement
gemeentelijke privacy pagina

© BICMultimedia.nl