Natuurhistorisch Museum Maastricht

homeonderwijs > 10 tot 12 jaar (groep 7/8) > natuurlijk… kunst
Natuurlijk...Kunst

Creatief aan de slag én nog wat leren over de natuur? Dat kan binnen dit interdisciplinaire project! Leerlingen gaan aan de slag om de Encigroeve een nieuw bestemmingsplan te geven. Met als resultaat een enorme maquette waarop ze hun plannen presenteren aan een vakkundig panel in het Natuurhistorisch museum.


Voordat ze met een kunstdocent aan de slag kunnen gaan met deze maquette, hebben ze natuurlijk informatie nodig. Deze informatie vinden leerlingen door een bezoek aan het Natuurhistorisch Museum te doen met de klas en aan de Encigroeve. Hierbij moeten ze natuurlijk denken aan alle wensen van de toekomstige Encigroeve bezoekers.


Leerlingen werken nauw met elkaar samen: ze brainstormen, onderzoeken, ontwerpen, bouwen, verdelen taken en komen uiteindelijk tot een prachtig resultaat.

Natuurlijk... kunst' is onderdeel van 'Toon je Talent’, ontwikkeld door Jo Willems in samenwerking met Kaleidoscoop, Natuurhistorisch Museum Maastricht en Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied. Het project heeft in 2016 de Life Quarry award  gewonnen en is eerste geworden van de Benelux.

 

Geschikt voor:  Groep 7 en 8 van het  PO.
Begeleiding: Er is geen begeleiding van ouders nodig, als zij mee willen komen mag dat wel.
Duur: Bezoek aan het museum 75 minuten
Kosten: Ben je Toon je Talent school? Dan is dit aanbod inbegrepen in je Toon het Talent-pakket. Ben je geen Toon je Talent school? Dan is de prijs € 10,90 per leerling.
Contact: Om te boeken of voor meer informatie: neem contact op met museum@maastricht.nl

 

Deze activiteit is onderdeel van Toon je Talent: het bezoek aan de Enci-groeve en het Natuurhistorisch Museum is gekoppeld aan 4 lessen beeldende vorming in de klas.

Natuurhistorisch
Museum
Maastricht
Adres De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
T: 043 350 54 90 / E: museum@maastricht.nl
Openingstijden
maandag dicht (m.u.v. enkele feestdagen)
dinsdag-vrijdag 11-17 uur
zaterdag en zondag 13-17 uur

privacystatement
gemeentelijke privacy pagina

© BICMultimedia.nl