Het Educatielab
Onderzoeken en Leren
Ons Educatielab is helemaal vernieuwd. Net als alle lessen! We hebben alles in een nieuw jasje gestoken en zó veranderd dat het binnen de kaders van onderzoekend en ontdekkend leren past. Eigentijds wetenschapsonderwijs voor alle leerlingen van het primair onderwijs.
De link met het Sciencelab is snel gelegd, dé plek waar een brug wordt geslagen tussen leerlingen en wetenschappers. Ze kunnen met hen in gesprek en al hun vragen stellen. Zelfs meekijken met een preparatie van mosasauriërs! Is jouw school aan de andere kant van het land? Geen probleem, als de techniek het toelaat gaat de wetenschapper via Skype het gesprek aan met de leerlingen en haal je zomaar een mosasauriër in je klas. Een wetenschappelijke illustrator of een bioloog aan het werk zien? Ook dat is mogelijk.
Het museum is dus op diverse manieren te bezoeken. Via internet, in werkelijkheid of het museum komt naar jou toe en verzorgt lessen in de klas!
Het Natuurhistorisch Museum Maastricht laat kinderen onderzoeken welke diergroepen er zijn, zelfgeslingerde honing proeven, mesofossielen bestuderen door een microscoop of de voedselkringloop ontdekken. Dat gebeurt allemaal in lessen die afgestemd zijn op de leeftijd en leefwereld van de leerlingen. Onze lessen sluiten aan op de kerndoelen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en hedendaagse lesmethodes. Het zijn vooral lessen waarbij niemand zich zal vervelen!
Lesstof onthoud je het beste door het zelf te ervaren. In het lab ga je op onderzoek en stelt vragen die je beredeneert en beargumenteert. Onderzoekend leren ligt ten grondslag aan onze visie op onderwijs en in al onze lessen doen de leerlingen onderzoeksvaardigheden op.
HOE KUN JE ONS EDUCATIEF PROGRAMMA VOLGEN?
Bezoek het museum online, kom naar het museum of het museum komt naar je toe en verzorgt lessen in de klas.