Natuurhistorisch Museum Maastricht

homeexposities > walvis > film
FILM
  • lumiere

Woe 14 aug / Film: L'Odyssée

met een inleiding van paleontoloog John Jagt van het Natuurhistorisch Museum Maastricht

 

Het verhaal speelt zich af in 1948. Jacques-Yves Cousteau, zijn vrouw en zijn twee zonen wonen allen in een paradijs, een mooi huis met uitzicht op de Middellandse Zee. Maar Cousteau droomt van het avontuur en denkt aan niets anders. Met zijn uitvinding, een duikuitrusting die onder water kan ademen, heeft hij een nieuwe wereld ontdekt. En deze wereld wil hij verkennen. Daarvoor is hij bereid alles op te offeren.


Lumière Cinema is ook enthousiast over onze “ENCI” walvis tentoonstelling. Zij tonen daarom deze prachtige film over het leven van Jacques Cousteau. Velen zijn groot geworden met de films over zijn expedities naar alle uithoeken van de wereld met het beroemde schip de Calypso. Jacques Cousteau was een Franse marineofficier, ontdekkingsreiziger en onderzoeker, die de zee bestudeerde en alle daarin voorkomende levensvormen.
John Jagt, paleontoloog en bedenker van de tentoonstelling Walvis, zal een intro verzorgen. Hij zal meer vertellen over het lot van de walvis vroeger en nu. Ook vragen over de vondst van de "Enci-walvis" zal hij beantwoorden.


Voor meer info over tijd, kosten en reserveren zie www.lumiere.nl  of klik hier

 

ZOMERACTIE:

Tegen inlevering van het filmticket van de film L'Odyssée op 14 augustus in Lumière  krijgt u € 1,- korting op één entreeticket van het  Natuurhistorisch Museum Maastricht.

Deze actie loopt t/m 1 september 2019. Niet i.c.m. andere acties.

Natuurhistorisch
Museum
Maastricht
Adres De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
T: 043 350 54 90 / E: museum@maastricht.nl
Openingstijden
maandag dicht (m.u.v. enkele feestdagen)
dinsdag-vrijdag 11-17 uur
zaterdag en zondag 13-17 uur

privacystatement
gemeentelijke privacy pagina

© BICMultimedia.nl