Natuurhistorisch Museum Maastricht

homeexposities > rock fossils > rock fossils lezing mark benecke

Rockster

 

Onder het pseudoniem "Belcanto Bene" was Benecke tussen 1989 en 2000 lid van de Duitse punkband Die Blonden Burschen.
In 2011 trad Benecke op als zanger op de cover van Sara Noxx van het nummer "Where the Wild Roses Grow" van Nick Cave and The Bad Seeds. 

Maar ook :

HELL-O-MATIC - Maggots (feat. Dr. Mark Benecke) , 

IN STRICT CONFIDENCE "Seven Lives" (feat. Dr. Mark Benecke)

en natuurlijk het bekende nummer Jeanny met  Sara Noxx & Mark Benecke 

Tickets en reserveren

De lezing van Mark Benecke is verplaatst naar volgend jaar ivm coronavirus. | Zondag 3 okt, 2021 14:00 - 15:30 uur
 

Kosten: € 12,50 

Reserveren: museum@maastricht.nl

LET OP: Deze lezing is Engelstalig

Dr. Mark Benecke verzorgt een verrassende lezing op zondag 3 oktober 2021. Deze lezing stond eerder gepland maar is verplaatst ivm corona.Hij neemt ons mee op een exclusieve reis naar de wereld van verval. ‘Want iedereen die fossielen wil begrijpen, moet weten hoe lijken rotten’, volgens Benecke.


Dr. Mark Benecke (1970) is een Duitse forensisch bioloog en sporenliefhebber oftewel ‘De meester van maden', zoals Benecke ook wel met respect wordt genoemd.
Benecke werd geboren in Rosenheim (Beieren, Duitsland). Na, in 1997, zijn doctoraal in Medical Science aan de Universiteit van Keulen gehaald te hebben, werkte hij van 1997 tot 1999 op het Medisch Onderzoek hoofdkantoor in Manhattan, New York. Vanaf 1999 werkt hij internationaal als freelance getuige-deskundige aan forensische zaken. Hij geeft ook les aan verschillende politieacademies en treedt op als gastprofessor aan universiteiten in Duitsland, Engeland, Vietnam, Colombia en de Filippijnen.


Benecke heeft onder andere bijgedragen aan de identificatie van de schedels en tanden van Adolf Hitler en Eva Braun in Moskou en is de enige forensische wetenschapper die betrokken is bij de zaak van de Colombiaanse seriemoordenaar en verkrachter, Luis Garavito. Sommige van zijn forensische zaken zijn al gedocumenteerd door National Geographic Channel en History Channel.
 

English version    
Mark Benecke's lecture has been postponed to next year due to coronavirus. | Sunday o
ctober 3, 2021
 

Deutsche Version
Mark Beneckes Vortrag wurde wegen Coronavirus auf das nächste Jahr verschoben. | Sonntag, 3 Oktober 2021

Benecke fossiel

Astrophiura markbeneckei is een fossiele slangster die ontdekt is in 67-miljoen-jaar-oude kalkrotsen op het Duitse eiland Rügen in de Oostzee, en vernoemd is naar forensisch bioloog-rockster, Dr. Mark Benecke. Het behoort tot een vreemde familie van slangsterren die er oppervlakkig uitzien als zeesterren. Levende familieleden worden gevonden in de diepzee, zittend op harde substraten zoals rotsen, schelpen of afgedankte bierflesjes.

De fossiele soort is vernoemd naar Mark Benecke als erkenning voor zijn inspanningen om de wetenschappelijke cultuur te promoten en in het bijzonder om zowel experts als leken aan te moedigen op zoek te gaan naar het onverwachte en onopvallende.

Mark Benecke op youtube
Natuurhistorisch
Museum
Maastricht
Adres De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
T: 043 350 54 90 / E: museum@maastricht.nl
Openingstijden
maandag dicht (m.u.v. enkele feestdagen)
dinsdag-vrijdag 11-17 uur
zaterdag en zondag 13-17 uur

privacystatement
gemeentelijke privacy pagina

© BICMultimedia.nl