Natuurhistorisch Museum Maastricht

homeexposities > microsculpture > lezingen en workshops
micro_half
Microsculpture: Activiteiten

 

In de tentoonstelling Microsculpture zie je de insectenfoto’s van de Britse fotograaf Levon Biss. Zijn werk omvat een groot aantal blow-ups van insecten. Je ziet de intense kleuren, bouw, reflecties en de structuur van insecten op foto’s van maar liefst drie meter hoog. Biss stelde ze samen door duizenden microscopische foto’s te maken van onderdelen van de insecten. Met deze hele kleine beelden bouwde hij het oorspronkelijke insect weer op. Biss werkte hierin nauw samen met medewerkers van het Oxford University Museum of Natural History, waar in mei 2016 Microsculpture voor het eerst getoond werd.
 

Lezing: Wat is macrofotografie?

 

Za 8 dec  
|  Tijd: 13.30 – 15.30U
  |  Deelname: gratis
  |  Aanmelden lezing: museum@maastricht.nl  |  
Locatie: Natuurhistorisch Museum Maastricht

 

De Belgische fotograaf Maxim Piessen verzorgt deze dag een lezing over macrofotografie. Hierin bespreekt hij de beelden van fotograaf Levon Biss die in Microsculpture te zien zijn. Ook zal hij zijn eigen werk tonen en toelichten. Na afloop geeft Piessen een rondleiding door de tentoonstelling. Maxim Piessen zal in de maanden januari en maart in het Natuurhistorisch Museum Maastricht een macrofotografie workshop en masterclass verzorgen.

Workshop: Macrofotografie voor beginners

 

Za 19 jan
  |  Tijd: 12.30 – 16.30U  | 
 Leeftijd: 18+  |  
Prijs: € 20,-  |  Aanmelden: museum@maastricht.nl  |  Locatie: Natuurhistorisch Museum Maastricht

 

Ben jij geïnteresseerd in het fotograferen van kleine insecten, bloemen of andere kleine objecten uit de natuur? En wil je weten hoe je daar nu een goed beeld van maakt en liefst ook nog haarscherp? Onder leiding van macrofotograaf Maxim Piessen leer je meer over de wondere wereld van de macrofotografie.

 

Neem je eigen camera, lenzen, statief en een (fiets)lampje mee. Wij zorgen voor een uitgebreide collectie insecten. Deze workshop vindt binnen plaats en start met een korte inleiding in de expo Microsculpture.
Meer informatie over Maxim Piessen via www.maximpiessen.com


Masterclass: Macrofotografie

 

Za 16 maart 
 |  Tijd: 12.30 – 16.30U  |  
Leeftijd: 18+  |  
Meer informatie en aanmelden volgt  |  Locatie: Natuurhistorisch Museum Maastricht

 

Is natuurfotografie jouw passie? Macrofotografie in het bijzonder? Dan is deze masterclass iets voor jou. Niets is zo fascinerend als de wereld van het kleine. Als je je eenmaal verdiept hebt in die wereld, dan wil je steeds meer hier over leren.

 

Onder deskundige begeleiding van macrofotograaf Maxim Piessen ga je op ontdekking. Hoe zorg je voor voldoende en goed licht, hoe ga je om met de beperkte scherptediepte en welke hulpmiddelen zijn essentieel voor macrofotografie? Neem je eigen cameramateriaal mee en laat je meeslepen in de voor jou al bekende wereld van macrofotografie.


Deze workshop vindt binnen plaats en start met een korte inleiding in de expo Microsculpture.
 Meer informatie over Maxim Piessen vind je hier.

Natuurhistorisch
Museum
Maastricht
Adres De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
T: 043 350 54 90 / E: museum@maastricht.nl
Openingstijden
maandag dicht (m.u.v. enkele feestdagen)
dinsdag-vrijdag 11-17 uur
zaterdag en zondag 13-17 uur

privacystatement
gemeentelijke privacy pagina

© BICMultimedia.nl