Natuurhistorisch Museum Maastricht

homeexposities > microsculpture
  • microsculpture1 Microsculpture

Microsculpture / 08-12-18  -  21-04-19

The insect photography of Levon Biss


Microsculpture is een lust voor het oog en een echte must see. Niet alleen interessant voor fotografen en natuurliefhebbers, maar voor iedereen die verrast wil worden en iets unieks wil beleven. Microsculpture viert de schoonheid van de natuur tot in de kleinste details!

Lezing: Macrofotografie

 

Za 8 dec
Tijd: 13.30 – 15.30U
Deelname: gratis

 

Meer informatie

Workshop Macrofotografie

 

[ Volgeboekt ] Workshop voor beginners

Za 19 jan

Tijd: 12.30 – 16.30U
Leeftijd: 18+

Prijs: € 20,-


Meer informatie

Masterclass Macrofotografie

 

[ Volgeboekt ] Voor gevorderden

Za 16 maart
Tijd: 12.30 – 16.30U
Prijs: € 50,-


Meer informatie

microsculpture1
Maak je eigen fantasie-insect

 

In deze workshop ga je aan de slag met kleurige mozaïeksteentjes waarmee je je eigen fantasie-insect maakt. Natuurlijk lopen we eerst samen door de tentoonstelling zodat je inspiratie op kunt doen!

 

Datum: 

Wo 9 januari
Tijd: 14.00 – 15.30U
Kosten: € 2,50 naast entree museum

Leeftijd: 7-12 jaar

Locatie: NHM / 
aanmelden via museum@maastricht.nl

Docent: Michiel Wamelink
 

 

 

Over de tentoonstelling

 

Het werk omvat een groot aantal blow-ups van insecten. Je ziet de intense kleuren, bouw, reflecties en de structuur van de insecten op groot formaat (3 meter). Biss stelde ze samen door duizenden microscopische foto’s te maken van onderdelen van de insecten. Met deze verschillende microscopische beelden bouwde hij het oorspronkelijke insect weer op. Biss werkte hierin nauw samen met medewerkers van het Oxford University Museum of Natural History, waar in mei 2016 Microsculpture voor het eerst getoond werd. De expo stond o.a. in Duitsland, Zwitserland, Denemarken en de Verenigde Arabische Emeraten. Natuurhistorisch Museum Maastricht heeft de primeur voor de Euregio.

 

ENG


MICROSCULPTURE - The insect photography of Levon Biss Microsculpture presents insects like never before. Created through a collaboration between the Oxford University Museum of Natural History and British photographer Levon Biss, this serie is beautifully-lit, high magnification portraits captures the microscopic form and evolutionary adaptations of insects in striking large-format, high-resolution detail.

 

DE

 

MICROSCULPTURE - Die Insektenportraits von Levon Biss Die in Auflösung und Größe einmaligen Fotografien des Britischen Fotografen Levon Biss rücken die Insekten aus der Sammlung des Oxford University Museum of Natural History in ein gänzlich neues Licht. Sie zeigen die atemberaubende Schönheit der Insekten und machen die oft unerwarteten, teils bizarren Oberflächenstrukturen und vielfältigen Farben sichtbar und zeigen so die Komplexität der evolutionären Anpassungen.

 

Krijg de kriebels

 

Als je dit leest dan weet je dat het gezellig wordt in het Natuurhistorisch Museum.
 Naast het bezoeken van de tentoonstelling Microsculpture, waarin je foto’s van reuzegrote insecten ziet, kun je meedoen aan verschillende workshops. Hierin maak je steeds op een andere manier kennis met de insecten uit de tentoonstelling. Je gaat tekenen, mozaïeken, robotjes maken en kijken door een microscoop. Ook gaan we met z’n allen naar de film.

(On)zichtbare beestjes

 

In deze workshop ga je zelf met een microscoop en kleine insecten aan de slag. Die kriebelige kruipers worden al snel mooie diertjes. Durf jij het aan ze van dichtbij te bekijken?

Datum: Za 30 maart
Tijd: 14.00 - 15.30U

Kosten: €2,50 naast  entree museum
Leeftijd: vanaf 7 jaar

Locatie: NHM

Docent: Bioloog Paul beuk
Aanmelden: Via museum@maastricht.nl

microsculpture2
kriebels
STEMPELKAART

 

Vanaf 8 decmber ligt de ‘Krijg- de -Kriebelsstempelkaart’ voor je klaar bij het museum. Op de stempelkaart verzamel je zoveel mogelijk workshop-stempels. Hoe meer workshops je volgt, hoe meer stempels je krijgt. Na je laatste workshop lever je de kaart in bij de balie van het Natuurhistorisch Museum. Zo maak je kans op een kriebelig leuk cadeautje!

 

Een magisch insect op papier

 

In deze workshop ga je aan de tekentafel aan de slag met (kleur)potlood, verf, papier en een loep. Door de loep kun je onze insecten heel nauwkeurig zien en daarna natekenen. Of teken je ze juist heel anders?

 Datum: Wo 19 december

Tijd: 14.00 – 15.30U
Kosten: € 2,50 naast entree museum

Leeftijd: 6-12 jaar

Locatie: NHM / aanmelden via museum@maastricht.nl

Docent: Nicole Mulkens

 

 

 

Natuurhistorisch
Museum
Maastricht
Adres De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
T: 043 350 54 90 / E: museum@maastricht.nl
Openingstijden
maandag dicht (m.u.v. enkele feestdagen)
dinsdag-vrijdag 11-17 uur
zaterdag en zondag 13-17 uur

privacystatement
gemeentelijke privacy pagina

© BICMultimedia.nl