Natuurhistorisch Museum Maastricht

homeexposities > archief wisselexposities > microsculpture
  • microsculpture3 Microsculpture

Microsculpture / 08-12-18  -  21-04-19

The insect photography of Levon Biss


Microsculpture is een lust voor het oog en een echte must see. Niet alleen interessant voor fotografen en natuurliefhebbers, maar voor iedereen die verrast wil worden en iets unieks wil beleven. Microsculpture viert de schoonheid van de natuur tot in de kleinste details!

Masterclass Macrofotografie

 

[ Volgeboekt ] Voor gevorderdenZa 16 maart
Tijd: 12.30 – 16.30U
Prijs: € 50,-


Meer informatie

microsculpture1
Vlinders in je buik

 

In deze workshop gaan we eerst samen de tentoonstelling Microsculpture bekijken. Heb je ook een vlinder gezien? Heb je wel eens gehoord van de opmerking ”Ik heb vlinders in mijn buik?” Wat betekent dat eigenlijk ? En waarom krijg je dat dan? 
14 februari is het zover. De dag voor verliefde mensen. Van wie krijg jij vlinders in je buik? En voelen die dan ook mega groot ?
Vandaag gaan we zelf vlindertjes maken. Aan wie geef jij hem op Valentijnsdag?

Datum: 

Wo 13 februari
Tijd: 14.00 – 15.30U
Kosten: € 2,50 naast entree museum

Leeftijd: 6-12 jaar

Locatie: NHM / 
aanmelden via museum@maastricht.nl

Docent: Monica Martens

(On)zichtbare beestjes

 

In deze workshop ga je zelf met een microscoop en kleine insecten aan de slag. Die kriebelige kruipers worden al snel mooie diertjes. Durf jij het aan ze van dichtbij te bekijken?

Datum: Za 30 maart
Tijd: 14.00 - 15.30U

Kosten: €2,50 naast  entree museum
Leeftijd: vanaf 7 jaar

Locatie: NHM

Docent: Bioloog Paul beuk
Aanmelden: Via museum@maastricht.nl

Over de tentoonstelling

 

Het werk omvat een groot aantal blow-ups van insecten. Je ziet de intense kleuren, bouw, reflecties en de structuur van de insecten op groot formaat (3 meter). Biss stelde ze samen door duizenden microscopische foto’s te maken van onderdelen van de insecten. Met deze verschillende microscopische beelden bouwde hij het oorspronkelijke insect weer op. Biss werkte hierin nauw samen met medewerkers van het Oxford University Museum of Natural History, waar in mei 2016 Microsculpture voor het eerst getoond werd. De expo stond o.a. in Duitsland, Zwitserland, Denemarken en de Verenigde Arabische Emeraten. Natuurhistorisch Museum Maastricht heeft de primeur voor de Euregio.

 

ENG


MICROSCULPTURE - The insect photography of Levon Biss Microsculpture presents insects like never before. Created through a collaboration between the Oxford University Museum of Natural History and British photographer Levon Biss, this serie is beautifully-lit, high magnification portraits captures the microscopic form and evolutionary adaptations of insects in striking large-format, high-resolution detail.

 

English information about the exhibition and its insects is available at the museum.

DE

 

MICROSCULPTURE - Die Insektenportraits von Levon Biss Die in Auflösung und Größe einmaligen Fotografien des Britischen Fotografen Levon Biss rücken die Insekten aus der Sammlung des Oxford University Museum of Natural History in ein gänzlich neues Licht. Sie zeigen die atemberaubende Schönheit der Insekten und machen die oft unerwarteten, teils bizarren Oberflächenstrukturen und vielfältigen Farben sichtbar und zeigen so die Komplexität der evolutionären Anpassungen.

 

Krijg de kriebels

 

Als je dit leest dan weet je dat het gezellig wordt in het Natuurhistorisch Museum.
 Naast het bezoeken van de tentoonstelling Microsculpture, waarin je foto’s van reuzegrote insecten ziet, kun je meedoen aan verschillende workshops. Hierin maak je steeds op een andere manier kennis met de insecten uit de tentoonstelling. Je gaat tekenen, mozaïeken, robotjes maken en kijken door een microscoop. Ook gaan we met z’n allen naar de film.

microsculpture2
kriebels
STEMPELKAART

 

Vanaf 8 december ligt de ‘Krijg- de -Kriebelsstempelkaart’ voor je klaar bij het museum. Op de stempelkaart verzamel je zoveel mogelijk workshop-stempels. Hoe meer workshops je volgt, hoe meer stempels je krijgt. Na je laatste workshop lever je de kaart in bij de balie van het Natuurhistorisch Museum. Zo maak je kans op een kriebelig leuk cadeautje!

YES, JE KUNT JE KAART INLEVEREN> KIJK HIER HOE EN WAT  

Natuurhistorisch
Museum
Maastricht
Adres De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
T: 043 350 54 90 / E: museum@maastricht.nl
Openingstijden
maandag dicht (m.u.v. enkele feestdagen)
dinsdag-vrijdag 11-17 uur
zaterdag en zondag 13-17 uur

privacystatement
gemeentelijke privacy pagina

© BICMultimedia.nl