Natuurhistorisch Museum Maastricht

homebezoek > hoe kom ik er?
Hoe kom ik er?
header_contact_route

Per trein

Stap uit op station Maastricht Centraal.
Vanuit daar kunt u met de bus, te voet of met de fiets.

 

Met de bus

Vanaf het Maastricht Centraal Station stopt lijn 3/4/9  op de Tongersestraat. Loop vanaf de bushalte terug richting driesprong (met de muurschildering van Topor). Houdt daar de rechterkant aan. Aan het einde het tweede straatje rechtsaf, langs de 'Ezelmarkt', de 'Looiersgracht' in. Aan het einde rechtsaf is het De Bosquetplein met het Natuurhistorisch Museum. Wilt u na uw bezoek met de bus weer terug naar het station? U kunt dan instappen bij de halte Sint Pieterstraat.

 

Te voet

Het makkelijkst en het leukste is om vanaf het station te lopen. Vanuit de stationshal rechtdoor de Stationsstraat in lopen tot over de Servaasbrug (de "oude" brug over de Maas). Doorlopen tot de T-splitsing bij De Bijenkorf. Daar linksaf slaan. Doorlopen tot het Onze Lieve Vrouwenplein (bij de Basiliek) en dan de richtingaanwijzers voor voetgangers verder volgen.

 

Alles bij elkaar ongeveer 15 minuten als je onderweg niet wordt afgeleid door al die andere bezienswaardigheden in Maastricht.

 

Print kaart met beschrijving als PDF

 

Met de fiets

Fietsen te huur bij de 'Stationsrijwielstalling'

Fiets - vanaf het station - de stationsstraat (recht tegenover stationsingang) alsmaar rechtdoor, over de Oude Maasbrug (Servaasbrug), na de brug linksaf. (In zuidelijke richting, parallel aan de Maas). Aan het eind rechtsaf, op Onze Lieve Vrouweplein linksaf (Witmakersstraat), rij deze straat helemaal uit. Aan het eind linksaf ('Achter de Molens'), weg draait naar links,
ga vervolgens rechtsaf ('Grote Looiersstraat') en fiets deze straat helemaal uit: u rijdt recht op de ingang van het museum af!

 

Print kaart met beschrijving als PDF

Bezoekadres

Bezoekadres

De Bosquetplein 7
6211 KJ Maastricht
Telefoon: 043 - 350 54 90

Plan uw reis met het openbaar vervoer

U kunt de '9292ov.nl' website gebruiken om uw reis te plannen.
Adres: De Bosquetplein 7, Maastricht

Natuurhistorisch
Museum
Maastricht
Adres De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
T: 043 350 54 90 / E: museum@maastricht.nl
Openingstijden
maandag dicht (m.u.v. enkele feestdagen)
dinsdag-vrijdag 11-17 uur
zaterdag en zondag 13-17 uur

privacystatement
gemeentelijke privacy pagina

© BICMultimedia.nl