Natuurhistorisch Museum Maastricht

homekinderen > activiteiten
  • uilenindetuin061022-13 Activiteiten
  • voeldozenonderzoekpublieknhmm100411-6
  • braakballenpluizen091111-1
  • pb2
facebook & twitter

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht is ook op facebook te vinden. Like ons en volg het laatste nieuws! Of volg ons op Twitter: @nhmmaastricht

wistjedat_zuidlimburgsezee

Mini-enyclopedieën maken

Woensdag 2 augustus | 14.00 -16.00 uur


Ga op zoektocht in de tentoonstelling Mama! en ontdek allerlei bijzondere dieren. Dieren die je vooraf niet kende, maar die heel bijzonder blijken te zijn. Samen met Yvonne Knobel van Taalminners ga je mini-encyclopedieën maken en deel je de dieren in in zelfverzonnen categorieën. Laat je inspireren door alle bijzonderheden uit de tentoonstelling en verwerk deze op een creatieve manier. In de mini-encyclopedie kun je je zelfverzonnen categorieën proberen te tekenen: hoe laat je zien dat iets stinkt? Of dat iets stekelig is? Je mag zoveel bladzijden tekenen en zoveel categorieën verzinnen als je maar wilt.

De activiteit is doorlopend van 14.00 tot 16.00 uur  Deelname is gratis, wel moet je entree betalen voor het museum. Reserveren via T: 043-350 54 90 of museum@maastricht.nl.

Workshop dieren tekenen voor alle kinderen en hun ouders

Zaterdag 26 augustus|14.00-15.30 uur

Ben je ook zo gek op dieren? Dan moet je de tentoonstelling Mama! zeker zien. Deze middag gaan we dieren tekenen. Marlies de Jong, kunstdocente van Kumulus, kan dat (ook) heel mooi. Zij helpt jullie. Eerst gaan we samen de tentoonstelling bekijken.

Deelname €2,50 per persoon & entree museum. Reserveren via T: 043-350 54 90 of museum@maastricht.nl.

Tekenen met Peter

Zaterdag 22 juli 14.00-16.00 uur

Ja hoor, Peter komt weer lekker tekenen in het museum. Het thema is deze keer: Mama!
Er is op dit moment namelijk een tentoonstelling in het museum over mama’s in de dierenwereld. Maar ook over papa’s , tantes, ooms en nog veel meer. Broedzorg heet dat met een moeilijk woord. Je kunt deze bijzondere expositie bezoeken en daarnaast een gave en spannende tekenworkshop met Peter doen. Er wordt gezorgd voor papier en tekenmaterialen, .maar als je zelf fijne tekenspullen hebt mag je die uiteraard ook meenemen.

Maximaal aantal deelnemers is 20, dus schrijf je op tijd in voor dat het vol zit... Kosten: € 9,00 voor kinderen en € 11 voor volwassenen, bovenop de entree voor het museum.
Reserveer www.peterbrouwers.net/workshops-nhm-maastricht.html

Maak elkaars portret


Woensdag 19 juli | 14.00 - 15.30u
Gezinsworkshop vanaf 6 jaar

Heb je de tentoonstelling Mama! al gezien? Die gaat ook over papa’s in de dierenwereld. Als je je vader en/of moeder meeneemt, gaan jullie een mooi portret tekenen van elkaar. Marlies de Jong, kunstdocente van Kumulus, helpt jullie daarbij. Eerst gaan we samen de tentoonstelling bekijken.

Deelname €2,50 per persoon & entree museum. Reserveren via T: 043-350 54 90/E: museum@maastricht.nl.

Dieren maken uit mergelsteen

Woensdag 4 oktober |  14.00 - 16.00 uur
 

Het is dierendag! En dan moet je bij ons in het museum zijn! We gaan vandaag lekker hakken in mergel om zo ons eigen kunstwerk te maken.
Elise Amadeus gaat met kinderen beeldhouwen in de museumtuin. Eerst kijken we goed hoe de dieren eruit zien, om ze vervolgens na te gaan maken in de museumtuin. Kom ook lekker aan de slag met hamer, beitel en vijzel om een mooi beeldhouwwerk te maken.

Deelname is gratis, wel moet je entree betalen voor het museum. Reserveren 043-350 54 90 of  museum@maastricht.nl.

Mini-enyclopedieën maken

Woensdag 1 november| 14.00 -16.00 uur


Ga op zoektocht in de tentoonstelling Mama!  en ontdek allerlei bijzondere dieren. Dieren die je vooraf niet kende, maar die heel bijzonder blijken te zijn. Samen met Yvonne Knobel van Taalminners ga je mini-encyclopedieën maken en deel je de dieren in in zelfverzonnen categorieën. Laat je inspireren door alle bijzonderheden uit de tentoonstelling en verwerk deze op een creatieve manier. In de mini-encyclopedie kun je je zelfverzonnen categorieën proberen te tekenen: hoe laat je zien dat iets stinkt? Of dat iets stekelig is? Je mag zoveel bladzijden tekenen en zoveel categorieën verzinnen als je maar wilt.

Deelname is gratis,( activiteit is doorlopend)  wel moet je entree betalen voor het museum. Reserveren 043-350 54 90 of : museum@maastricht.nl.

Activiteiten 4 kids!
Activiteiten 4 kids!

Heb je altijd al als echte onderzoeker door een microscoop mini-fossielen willen bestuderen? Vind jij bijen ook zo interessant en zou je wel eens een bijenhotel willen knutselen? Of wil je naar een workshop dieren tekenen? Houd dan onze website  goed in de gaten en meld je op tijd aan! Ook tijdens de vakanties is er van alles te doen en te beleven.

img_0436

Net als een Neanderthaler


Za 1 juli en zo 27 augustus | 13.30 - 16.30u
Prehistorische familiedag

Neem je ouders mee, dan kunnen jullie samen aan deze spannende, archeologische workshops meedoen! Wat dacht je van vuur maken (zonder aansteker of lucifer!) vuursteen bewerken, Romeinse spelletjes of  thee zetten van kruiden uit de museumtuin? Alles zoals ze dat vroeger deden!


Deelname : € 2,50 naast reguliere entree museum. Reserveren is niet nodig
 

Dieren maken uit mergelsteen

Woensdag 6 september |  14.00 - 16.00 uur


Ook weer begonnen met school? En moet je ook weer de hele dag stil zitten? Kom met al je energie naar het museum en leef je uit!
Elise Amadeus gaat met kinderen beeldhouwen in de museumtuin. Eerst kijken we goed hoe de dieren eruit zien, om ze vervolgens na te gaan maken in de museumtuin. Kom ook lekker aan de slag met hamer, beitel en vijzel om een mooi beeldhouwwerk te maken.

Deelname is gratis, wel moet je entree betalen voor het museum. Reserveren via  043-350 54 90 of museum@maastricht.nl.

voorleesuurtje

Woensdag 25 oktober |14.00 tot 16.00 uur
 

Babydieren komen, net als hun mama’s en papa’s veelvuldig voor in kinderboeken. Perfect om onze tentoonstelling te combineren met allemaal fijne boeken. Een expert uit de bibliotheek komt voorlezen, dus kom luisteren en geniet van deze prachtige verhalen.

Deelname is gratis, wel moet je entree betalen voor het museum. Reserveren 043-350 54 90 of  museum@maastricht.nl.

Natuurhistorisch
Museum
Maastricht
Adres De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
T: 043 350 54 90 / E: museum@maastricht.nl
Openingstijden
maandag dicht (m.u.v. enkele feestdagen)
dinsdag-vrijdag 11-17 uur
zaterdag en zondag 13-17 uur

© BICMultimedia.nl