Natuurhistorisch Museum Maastricht

homekinderen > activiteiten
  • egeltje Het wordt herfst
  • uilenindetuin061022-13 Activiteiten
  • voeldozenonderzoekpublieknhmm100411-6
  • braakballenpluizen091111-1
  • pb2
facebook & twitter

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht is ook op facebook te vinden. Like ons en volg het laatste nieuws! Of volg ons op Twitter: @nhmmaastricht

wistjedat_zuidlimburgsezee

Mini-enyclopedieën maken

Woensdag 1 november| 14.00 -16.00 uur


Ga op zoektocht in de tentoonstelling Mama!  en ontdek allerlei bijzondere dieren. Dieren die je vooraf niet kende, maar die heel bijzonder blijken te zijn. Samen met Yvonne Knobel van Taalminners ga je mini-encyclopedieën maken en deel je de dieren in in zelfverzonnen categorieën. Laat je inspireren door alle bijzonderheden uit de tentoonstelling en verwerk deze op een creatieve manier. In de mini-encyclopedie kun je je zelfverzonnen categorieën proberen te tekenen: hoe laat je zien dat iets stinkt? Of dat iets stekelig is? Je mag zoveel bladzijden tekenen en zoveel categorieën verzinnen als je maar wilt.
leeftijd 6+
 

Deelname is gratis,( activiteit is doorlopend)  wel moet je entree betalen voor het museum. Reserveren 043-350 54 90 of : museum@maastricht.nl.

Mamma in de oertijd


Zondag 22 oktober |  14.00 - 15.00 uur

Je moeder houdt van je en wil alles voor je doen. Ook in de natuur zorgen veel dieren voor hun jongen en beschermen ze deze tegen elk dreigend gevaar. Iedereen kan wel een paar voorbeelden bedenken. Maar hoe ging dat heel lang geleden? En hoe weten we dat dan? John Jagt en Eric Mulder, beiden verbonden aan het Natuurhistorisch Museum Maastricht, duiken in de oertijd en gaan op zoek naar het antwoord met iedereen die dat leuk vindt –kortom voor jong en oud.
Alle leeftijden

Deelname is gratis, wel moet je entree betalen voor het museum. Reserveren 043-350 54 90 of  museum@maastricht.nl.

Bouw je eigen dier van hout

Zaterdag 28 oktober |  14.00 - 15.30 uur


Kom snel een kijken nemen bij onze expositie Mama! Hij staat nog t/m 19 november dus loop nog een rondje door de tentoonstelling en bekijk al deze mooie dieren. Daarna ga je  zélf een dier bouwen. En wel van hout!
Onder de deskundige leiding van Michiel Wamelink ga je zagen, schuren en timmeren totdat je een prachtig dier hebt gebouwd. Deze mag uiteraard mee naar huis!
leeftijd 8+


Deelname €2,50 per persoon & entree museum. Reserveren via T: 043-350 54 90/E: museum@maastricht.nl

Activiteiten 4 kids!
Activiteiten 4 kids!

Heb je altijd al als echte onderzoeker door een microscoop mini-fossielen willen bestuderen? Vind jij bijen ook zo interessant en zou je wel eens een bijenhotel willen knutselen? Of wil je naar een workshop dieren tekenen? Houd dan onze website  goed in de gaten en meld je op tijd aan! Ook tijdens de vakanties is er van alles te doen en te beleven.

img_0436

Workshop dieren tekenen voor alle kinderen en hun ouders.


Dinsdag 17 oktober | 14.00 - 15.30u
Wegens succes op herhaling!


Ben je ook zo gek op dieren maar was je laatst net te laat? We doen de workshop rondom deze tentoonstelling Mama! gewoon nog een keer. Deze middag gaan we weer dieren tekenen. Marlies de Jong, kunstdocente van Kumulus, kan dat (ook) heel mooi. Zij helpt jullie. Eerst is het handig en natuurlijk heel leuk als je  de tentoonstelling bekijkt. Daarna mouwen omhoog en aan de slag
Alle leeftijden


Deelname €2,50 per persoon & entree museum. Reserveren via T: 043-350 54 90/E: museum@maastricht.nl

voorleesuurtje in het museum

Woensdag 25 oktober |14.00 tot 15.00 uur
 

Babydieren komen, net als hun mama’s en papa’s veelvuldig voor in kinderboeken. Perfect om onze tentoonstelling te combineren met allemaal fijne boeken. Een expert uit de bibliotheek komt voorlezen, dus kom luisteren en geniet van deze prachtige verhalen.
Leeftijd: 4 t/m 8 jaar (ongeveer)

 

Deelname is gratis, wel moet je entree betalen voor het museum. Reserveren 043-350 54 90 of  museum@maastricht.nl.

Natuurhistorisch
Museum
Maastricht
Adres De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht
T: 043 350 54 90 / E: museum@maastricht.nl
Openingstijden
maandag dicht (m.u.v. enkele feestdagen)
dinsdag-vrijdag 11-17 uur
zaterdag en zondag 13-17 uur

© BICMultimedia.nl